Timp estimat de citire: 3 minute

De ce este totuși gradul 29 atât de diferit, indiferent de zodie? Ce este gradul anaretic?

În ultimii ani au apărut tot mai mult, mai ales în emisiunile de previziuni astrologice săptămânale, informații și referiri la ceea ce în astrologie se numește „grad anaretic”. Acest grad, este orice grad 29 din oricare semn zodiacal. Preluat din grecescul „anareta” este interpretat greșit de către foarte mulți astrologi. Deși marea majoritate a acestora traduc anaretic prin „distrugere” și „distrugător”, definiția reală și originală este „nesupunere”. A folosi termenul de „distrugere” când te referi la o planetă aflată la grad anaretic, este impropriu, deși sensul este unul indirect. Și iată de ce. Dacă planeta respectivă se află la gradul 29 din semnul zodiacal respectiv, la o primă analiză ar trebui să aibă cele mai bune efecte în viața individului, deoarece ultimele 10 grade ale oricărei zodii sunt decanul spiritual care-i aduce persoanei o serie de beneficii. Dar nu este deloc așa deoarece planeta aflată pe gradul 29 nu se încadrează în regulile astrologice cunoscute, de aceea sensul de „nesupunere” e corect față de cel de „distrugere”, dar și acesta poate fi folosit în sensul că planeta în cauză „distruge” regula cunoscută, acționând cu totul altfel în viața persoanei prin energiile pe care le aduce și care sunt imprimate încă de la naștere.

Să nu uităm că harta natală de la momentul nașterii este un fel de cifru al destinului, și dacă cineva are o planetă la gradul 29 într-unul din semnele zodiacale, se poate vorbi despre acest grad 29 ca de un veritabil „călcâi al lui Ahile” astrologic. Dar nu numai cele 10 planete acționează altfel atunci când se află la gradul 29, ci și Nodurile Lunare, Lilith, Chiron, Ascendentul, Descendentul, Fundul Cerului sau Mijlocul Cerului. De asemenea, deși pot fi rare asemenea cazuri, au existat persoane care atunci când s-au născut au avut o anumită stea pe gradul 29.

De ce este totuși gradul 29 atât de diferit, indiferent de zodie? Care ar fi acea caracteristică specifică unei asemenea acțiuni?

Următorul episodAstrologie – Ce ne aduce gradul 29 în destin? >>
Articolul precedentA Șasea Rasă
Articolul următorCătre Lumea Nouă
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile