Printre cele mai importante puncte arabice din astrologie, cu care astrologii lucrează uneori la temele natale, este și cel al moștenirii.

Printre cele mai importante puncte arabice din astrologie, cu care astrologii lucrează uneori la temele natale, este și cel al moștenirii. Vorba aceea, cine n-ar vrea să știe cu mult timp înainte cu ce se va alege cândva de pe urma familiei în care s-a născut…? Mai rămâne să-și noteze undeva pentru a beneficia mai târziu de roadele optime ale unei asemenea informații.

Pentru a înțelege câte ceva în acest sens haideți să luăm și un exemplu pe care să-l comentăm sumar. Să zicem că avem o dată de naștere aleatorie – 16.05.1994, ora 15,45.

Conform orei de naștere Ascendentul va fi plasat la gradul 1 în Săgetător, respectiv la 181 de grade. Să ne uităm acum la Punctul Moștenirii, care se calculează astfel: Ascendentul + Luna – Saturn. Am văzut că Ascendentul este la 181 de grade. Luna se află la 1 grad în Leu adică la 121 de grade, iar Saturn la 11 grade în Pești, adică la 341 de grade în tema natală. Adunăm 181 + 121 și obținem 302 grade, din care scădem 341. Aici și trebuie spus că uneori ne putem întâlni cu o asemenea situație, avem suma primelor două componente care este mai mică decât valoarea celei de-a treia. Unii dintre voi s-ar putea întreba cum se procedează, cum putem scădea matematic 341 din 302, care e valoric mai mic? Ei bine, asta se face – într-un asemenea caz – analizând pe cercul astrogramei.

Gradul 302 corespunde gradului 2 din Capricorn, iar gradul 341 se află la gradul 11 în Pești, deci mult mai încolo de semnul Capricornului. Într-un asemenea caz, se calculează astfel. De la gradul 302 din Capricorn calculăm înapoi 341 de grade. Rezultatul ne va da 21/22 de grade în Capricorn, iar acolo avem în astrograma calculată două planete pe casa a 4-a a familiei, a bunurilor și banilor, a proprietăților familiei, respectiv Neptun la 23 de grade și Uranus la 26 de grade. Practic aceste două planete mari își pun amprenta asupra Punctului Moștenirii aflat la 21/22 de grade în Capricorn în casa 4.

Ce putem spune referitor la influența acestor două planete aflate pe Punctul Moștenirii?

În primul rând, este important să vedem ce informații oferă ele în casa a 4-a, ambele fiind retrograde. Uranus este semnificatorul liberului arbitru și poziționat pe casa a 4-a retrograd arată că legăturile cu familia se pot rupe la un moment dat, deoarece membrii familiei în care s-a născut nu îi înțeleg comportamentul. Și pe bună dreptate, căci individul a greșit la nivel de liber arbitru și cel mai probabil – dacă mai are frați/surori – manifestă egoism sau alte aspecte negative față de ei vizavi de moștenire. Tocmai de aceea poate să nici nu primească ceva vreodată. La asta se adaugă și influența lui Neptun retrograd, care pe casa a 4-a indică faptul că în viața anterioară a beneficiat de percepții extrasenzoriale foarte bune, dar pe care le-a folosit ca să facă rău familiei. Cel mai probabil a vrut mare parte din avere doar pentru sine, în dauna celorlalți membrii ai familiei pe care o avea atunci. Și ca urmare a pozițiilor retrograde ale acestor două planete, din 12 în 12 ani când Jupiter va traversa acest punct al moștenirii, persoana în cauză se va confrunta cu probleme de ordin moral și juridic în relațiile cu rudele sale cu care va împărți averea familiei, indiferent despre ce bunuri este vorba. Și aceste aspecte vin sub forma discuțiilor, certurilor, neînțelegerilor etc.

De asemenea, în fiecare an, când Soarele va tranzita gradul 21/22 din Capricorn, și asta e chiar înainte de solstițiul de iarnă, individul va traversa situații ce implică luarea în considerare a aspectelor legate de moștenire. Și până nu-și va achita karma față de familia din care provine, nu va beneficia de nimic din partea acesteia într-o astfel de privință. Doar după ce va depăși o astfel de etapă de plăți karmice față de familia din care provine va putea benefica de moștenirile din partea acesteia.

Următorul episod<< Astrologie – Punctul CarismeiAstrologie – Punctul Motivației Profesionale >>
Acest articol face parte 5 din 8 seria Punctele Arabice
Articolul precedentExperiența Devenirii Spirituale
Articolul următorTehnologia Theraphi în România!
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Tavi Toderici
Tavi Toderici
1 an în urmă

Atît de frumos și de bine explicat, încît ar trebui să se facă materia obligatorie începînd cu liceul … mergînd pînă la master în facultate
Mulțumesc