Coerența inimii
Stânga, gândire negativistă, dreapta, gândire pozitivă. Coerența inimii este un concept relativ nou dezvoltat prin intermediul aparaturii de biofeedback (EKG, aparatură psihometrică, etc).

Sunt foarte multe persoane în lumea largă care se lasă atrase de vâltoarea minții, a vârtejului de gânduri negative, pesimiste și depresive, încât o asemenea mentalitate influențează coerența inimii.

Am comentat în numerele trecute despre cum se întâmplă procesul de echilibrare/dezechilibrare dintre minte și suflet, dintre creier și inimă.

Acum să abordăm această chestiune din perspectiva undelor vibraționale. Se știe din cercetările Institutului HeartMath că inima are un câmp electromagnetic de 5000 de ori mai puternic decât cel emis de către creier. Cu alte cuvinte structura cerebrală ar trebui să asculte de curenții informatici ai inimii, dar cu toate acestea vedem peste tot în lume că de fapt creierul în acțiunea sa determină felul în care reacționează inima.

Să vedem cam cum stă treaba în realitate. Sau cel puțin cum ar trebui să fie. Structura cerebrală funcționează pe patru nivele vibraționale, undele Alfa, Beta, Theta și Delta. Mai există un al 5-lea nivel cel al undelor Gamma, specific vibrației mentalului superior sau Supramentalul/Sinele spiritual. Despre undele Gamma vom comenta într-un alt articol, deoarece manifestarea acestora presupune conectarea simultană a mai multor arii corticale, mai ales atunci când mintea se îndreaptă spre latura spirituală.

Să luăm doar două dintre frecvențele cerebrale, Alfa și Beta.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Ce este coerența inimii? (IV)
Acest articol face parte 5 din 5 seria Ce este coerența inimii?
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile