Geneza civilizaţiei umane – Tibet şi Carpaţi
Muntele Kailash are distincția unică de a fi unul dintre cele mai apreciate locuri sfinte din lume. Potrivit vechilor credințe, acest munte tibetan enigmatic reprezintă axa lumii sau scara către rai. În multe culturi orientale, Muntele Kailash este considerat cel mai sfânt loc de pe Pământ. Unele surse antice spun că aici se poate găsi misteriosul oraș al zeilor.

Dacă Primul Descălecat pe planeta noastră a fost în Tibet, a Doilea Descălecat a fost în Carpaţii româneşti.

În imensitatea spaţiului cosmic, însoţită de cohorta celorlalte planete, Terra se deplasează cu o viteză de 30 de kilometri pe secundă.  Întregul sistem solar se deplasează prin spaţiu cu 220 de kilometri pe secundă. Dacă luăm în considerare că Bucureştiul are 32 de kilometri, am putea spune că străbatem capitala într-o secundă, vă daţi seama? Dar şi mai mult de atât, în acelaşi timp întregul sistem solar parcurge distanţa Bucureşti-Constanţa într-o secundă!! Ce n-am da să avem nave cu asemenea viteze, să călătorim într-un început de explorare spaţială!

Dacă tot vorbim de viteză, este logic să ne dăm seama că orice civilizaţie apărută la un moment dat în univers, chiar şi în galaxia noastră, a putut găsi la un moment dat modalitatea descoperită şi de Einstein şi de Nathan Rosen, numită puntea Einstein-Rosen sau gaura de vierme, prin care scurtează timpul şi spaţiul către o destinaţie prea îndepărtată pentru tipurile de zboruri la viteze luminice sau supraluminice. Găurile de vierme sau portalurile cosmice cum mai sunt numite asigură deplasarea aproape instantanee, fiind vorba de viteze mai mari decât cele supraluminice ca să ne referim prin comparaţie pentru înţelesul fiecăruia dintre voi.

Punând astfel problema, ne apare ca acceptabilă ipoteza unei colonizări a Pământului de către cel puţin o civilizaţie extraterestră. De altfel există în acest sens destule dovezi, în peşterile unde s-au găsit desene rupestre înfăţişând fiinţe umanoide înalte sau mici, cu costume gen astronaut sau cu căşti şi antene. Asta nu mai e o noutate, dar cu toate acestea oamenii de ştiinţă se încăpăţânează să nu creadă 100% că fiinţe extraterestre – şi nu dintr-o singură civilizaţie, ci din mai multe – au ajuns pe Pământ în vremuri când poate oamenii nici nu apăruseră ca specie sau urmau să fie creaţi ca prototipuri umane de către aceste fiinţe din alte lumi.

Vorbim aici despre ultima Geneză a omenirii, şi nu mă refer la cea biblică, ci la ultima în ordine cronologică, deoarece au mai existat şi alte Geneze în existenţa de câteva miliarde de ani a Pământului. În foarte multe manuscrise străvechi din Asia Centrală se menţionează că originea civilizaţiei umane actuale se află în Tibet. Acesta este un prim adevăr, căci un al doilea adevăr, la fel de valabil ca primul, plasează şi Carpaţii româneşti ca fiind la fel centrul de unde a pornit civilizaţia umană actuală.

În prima parte a acestui articol nu vom descrie care au fost acele civilizaţii care au colonizat cele două centre civilizatoare, dar vom spune că Primul Descălecat pe planeta noastră, ca să spunem aşa, a fost în Tibet. Iar cel de-al Doilea Descălecat a fost în Carpaţii româneşti.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episodGeneza civilizaţiei umane – Tibet şi Carpaţi – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?