Ţara Luanei
Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, asupra căreia s-au țesut, de-a lungul timpului, mai multe legende și basme. Țara Luanei este o regiune deosebită pentru turiști deoarece aici se găsesc așezări rupestre, care datează încă din preistorie.

Se spune din legendele noastre că această Ţară a Luanei se întindea din zona Apusenilor până spre Carpaţii de Curbură în zona Buzăului.

De exemplu în zona Buzăului, dar şi în judeţul Vâlcea în comuna Costeşti există nişte pietre ciudate numite trovanţi. Dacă cele din Costeşti – Vâlcea nu au stârnit interesul şi curiozitatea oamenilor şi cercetătorilor, cele din Buzău din comuna Ulmet prezintă anumite ciudăţenii ce cu greu pot fi explicate prin prisma ştiinţei.

Se spune despre trovanţii de acolo că-şi schimbă locul periodic şi că cei mici, atunci când apar, cresc foarte repede.

Din punct de vedere ştiinţific, aceşti trovanţi sunt formaţiuni calcaroase care se prezintă sub forma unor aglomerări de pietricele de diferite mărimi, ca un conglomerat şi sunt legate între ele printr-un ciment carbonatic.

Formele acestor pietre, indiferent de mărimea lor, sunt foarte ciudate: cilindru, navă spaţială, elipsă, sferă, disc şi altele, ca şi când ceva sau cineva le imprimă din nevăzut astfel de forme.

Cetatea Luminii din Ţara Luanei
Formațiunile misterioase din Țara Luanei.

Conform studiilor ştiinţifice asemenea pietre, cum sunt de exemplu şi pietrele roşii din Parcul Naţional Theodore Roosvelt din Statele Unite, deşi nu sunt ca trovanţii noştri, sunt forme care cresc lent modificându-şi forma odată la aproximativ 1200 de ani.

Dar spre deosebire de pietrele roşii din Parcul Theodore Roosvelt, de cele din Egipt, Africa de Sud, China, Peru, Rusia, Spania sau Cehia, trovanţii noştri din Bozioru au o particularitate care sfidează ştiinţa şi fizica îndesoebi.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Următorul episod<< Cetatea Luminii din Ţara Luanei – Regele Luana (I)Cetatea Luminii din Ţara Luanei – Războiul Nuclear (III) >>
Acest articol face parte 2 din 6 seria Cetatea Luminii din Ţara Luanei
Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor de oase – Scolioza și cifoza (V)
Articolul următorSintropia şi viitorul omenirii – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
petre codreanu
petre codreanu
3 ani în urmă

E mare tâmpenie tot textul de mai sus. Începând de la inexistenta Țară a Luanei, „legendă” prelucrată după o poveste dintr-o carte de copii https://turismbuzau.ro/tara-luanei/ și terminând cu aberațiile despre trovanți. Urmare a textelor senzaționale publicate de cei ca voi, n-am să vă numesc acum, al treilea trovant din poza de mai sus (cel din dreapta) a fost cercetat cu ranga și târnăcopul de doi cititori curioși și entuziaști. Uite-l cum arată acum! https://turismbuzau.ro/atac-la-trovanti/. Acum, dacă ați scrie documentat depre trovanți (și v-ați mai pierde din fani), n-ar mai rămâne spectaculoase decât formele lor, la a căror mutilare contribuiți involuntar. Apropo, ați auzit că s-a băgat viză pentru Țara Luanei?

Revista Cosmos
Admin
3 ani în urmă
Răspunde  petre codreanu

Dl. Petre, ce vreti sa spuneti cu adevarat? Ce va supara asa tare? Oamenii diseca si alti oameni, sa intelegem ca e vina medicinei sau a celor care scriu tratate de medicina?