Tehnologiile zeilor
Simboluri descoperite în Abydos, Egypt, 1848. Mult timp s-au crezut a fi trucate, dar ulterior au apărut şi înregistrări video din templu. Un ziar Arab Al Sharq Al Awsat a publicat poze similiare din templul Karnak, cu cele găsite în Abydos. Se pare că Ramses al doilea se dădea cu elicopterul cu mult înaintea aşa zisului om modern.

Se pare că în urmă cu mii de ani pe vremea când Anunnaki stăpâneau regiunea Asiei Mici până spre Pakistan, şi zeii hinduşi stăpâneau India, a avut loc un dramatic război care s-a soldat ulterior cu apariţia deşertului Mojenho Daro.

Stadiul tehnologic şi ştiinţific actual al civilizaţiei umane a atins primele orizonturi de aşteptare, în sensul că avem rezultate concrete de pe urma folosirii unor aşa zise gagdeturi realizate în domeniul microelectronicii, cum ar fi nanoboţii de exemplu.

Cu toate acestea, deşi din perspectiva intervenţiilor dificile asupra unor organe anatomice fragile putem beneficia de ajutorul nepreţuit al acestor nanoboţi, încă suntem departe de a considera tehnologia noastră suficient de performantă, astfel încât să admitem că ea poate salva vieţi umane în orice împrejurări cauzate de tot felul de accidente. Şi este așa, deoarece tehnologia noastră are un nivel în care o folosim fără conştiinţă.

Tehnologia noastră are un nivel în care o folosim fără conştiinţă

Deseori cred că mulţi dintre voi aţi auzit această sintagmă – „ştiinţă fără conştiinţă – ştiinţă cu conştiinţă”.

Dar care să fie diferenţa dintre ele? Că doar inventatorii când realizează tot felul de dispozitive o fac folosindu-şi conştiinţa. Da, dar acest aspect implică doar proiectarea ideii din conştiinţă către planul fizic. Ştiinţa cu conştiinţă presupune existenţa factorului moral care să fie la baza folosirii acesteia pentru binele oamenilor fără a aduce prejudicii de vreun fel nimănui.

Se mai spune că o tehnologie avansată, cum ar fi cea a nanoboţilor, nu se va deosebi într-o zi de magie datorită modului în care ea va fi realizată şi utilizată. Da, dar ce fel de tehnologie magică ar fi aceea? Ar implica ea moralitatea şi discernământul? Sau pe lângă acestea va mai conţine şi alte aspecte, încă nebănuite la ora actuală?

Istoria antică şi paleoastronautica sunt pline de referinţe legate de existenţa unor fiinţe din afara Pământului, sosite cândva demult pe planetă şi care, aşa cum au consemnat străvechi cronici, au avut la dispoziţie tot felul de dispozitive considerate arme teribile cu care unii zei îi pedepseau pe oameni pentru neascultare. De altfel toate vechile civilizaţii care au existat în epocile anterioare au mituri şi legende în care sunt descrise armele teribile ale zeilor:

  • Fulgerul lui Zeus care putea fi o lance aruncătoare de încărcături electrice de mare intensitate;
  • Miticul Ciocan al lui Thor – un fel de armă bazată pe puterea gravitaţiei şi electricităţii;
  • Suliţa Magică a lui Odin foarte asemănătoare cu arma lui Zeus;
  • Vajra prezentă în mitologia hindusă – o armă teribilă care putea anihila prin fulgerele sale alte tehnologii avansate ale inamicului şi putea disloca chiar scoarţa provocând şi cutremur de pământ.

Sunt doar câteva exemple ale panopliei teribile de care dispuneau fiinţele extraterestre venite din alte lumi aici pe Pământ. O întrebare interesantă ce merită a fi pusă este cea legată de miniaturizarea unor asemenea tehnologii care în mod cert se îmbină pe undeva cu magia.

Ceea ce se ştie însă prea puţin este faptul că vechile civilizaţii aveau contacte între ele, şi în plus deşi erau tutelate fiecare de câte o grupare de zei – fiinţe extraterestre venite fiecare din diferite zone ale Căii Lactee, de multe ori izbucneau conflicte cum le-am spune noi azi comerciale, cu blocade şi represalii reciproce. Asta se întâmpla deoarece zeii diferitelor grupări se suspectau şi sfidau reciproc, fiind mereu în postura de a râvni la resursele subsolului aflate în posesia altei grupări de zei. Tocmai de aceea şi descrierile străvechi despre armele folosite sunt nu doar fascinante, ci şi teribile la un moment dat din perspectiva comparaţiei cu ceea ce avem noi azi.

Am inventat şi noi bomba atomică, bomba cu hidrogen, lasere de putere medie care pot distruge ţinte de la distanţă, dar încă nu am atins potenţialul unor arme la purtător atât de performante aşa cum aveau zeii, precum reiese din diferite legende şi pergamente străvechi.

Unde e diferenţa?

Străvechi cronici păstrate prin timp susţin de exemplu că sumerienii care-i aveau pe zeii Anunnaki se aflau în relaţii comerciale cu hinduşii, tutelaţi de zeităţile cunoscute în mitologia acestei culturi vechi. De altfel în Rig Veda, Ramayana şi Mahabharata sunt consemnate conflicte teribile între categoriile zeilor hinduşi, fiind folosite printre altele în afară de bomba atomică – „mai strălucitoare ca o mie de sori” şi alte artefacte tehnologice teribile care erau clasificate în funcţie de elementul cărora le era adresată arma: pământ, aer, foc sau apă.

Astfel la hinduşi erau brahmastras – armele lui Brahma – Dumnezeu, agniastras – armele Zeului Focului, suryastras – armele Zeului Soare, indastras – cele ale Zeului Indra – regele zeilor hinduşi, ori narayanastras – armele lui Vishnu şi aşa mai departe.

Se pare că în urmă cu mii de ani pe vremea când Anunnaki stăpâneau regiunea Asiei Mici până spre Pakistan, şi zeii hinduşi stăpâneau India, a avut loc un dramatic război care s-a soldat ulterior cu apariţia deşertului Mojenho Daro. Acest oraş despre care se spune că la vremea sa în urmă cu aproximativ 5000 de ani reprezenta o adevărată perlă de civilizaţie, a fost distrus în urma unei explozii atomice.

Cine a produs dispariţia aproape peste noapte a populaţiei acestui antic oraş?

Cercetările arheologice au estimat că oraşul era locuit cam de 100.000 de oameni, o cifră destul de mare pentru acele vremuri şi care reflecta într-adevăr nivelul de trai. Vechile legende afirmă că oraşul şi populaţia au fost distruse de o armă numită „Agneya” care după denumire aduce a tehnologie hindusă, Agny în sanscrită-hindusă însemnând Foc.

Să fi aruncat zeii hinduşi la vremea aceea peste Mojeno Daro, care era de altfel populat de hinduşi, o teribilă pedepasă cu ajutorul unei tehnologii capabile să producă moartea instantanee? Sau Anunnaki deţineau o asemenea armă denumită aşa de zeii hinduşi?

Schelete găsite în zona anticului oraş prezintă un nivel de radioactivitate foarte mare, semn al folosirii unui dispozitiv de tip atomic-nuclear. Cine deţinea aşa ceva în urmă cu 5000 de ani? Şi mai ales de ce şi cine a vrut să distrugă acel oraş înfloritor şi populaţia de acolo? Posibilul motiv îl aflăm în numărul următor…

Următorul episodTehnologiile zeilor – Mojenho Daro (II) >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?