Se pare că în urmă cu mii de ani pe vremea când Anunnaki stăpâneau regiunea Asiei Mici până spre Pakistan, şi zeii hinduşi stăpâneau India, a avut loc un dramatic război care s-a soldat ulterior cu apariţia deşertului Mojenho Daro.
Stadiul tehnologic şi ştiinţific actual al civilizaţiei umane a atins primele orizonturi de aşteptare, în sensul că avem rezultate concrete de pe urma folosirii unor aşa zise gagdeturi realizate în domeniul microelectronicii, cum ar fi nanoboţii de exemplu.
Cu toate acestea, deşi din perspectiva intervenţiilor dificile asupra unor organe anatomice fragile putem beneficia de ajutorul nepreţuit al acestor nanoboţi, încă suntem departe de a considera tehnologia noastră suficient de performantă, astfel încât să admitem că ea poate salva vieţi umane în orice împrejurări cauzate de tot felul de accidente. Şi este așa, deoarece tehnologia noastră are un nivel în care o folosim fără conştiinţă.
Tehnologia noastră are un nivel în care o folosim fără conştiinţă
Deseori cred că mulţi dintre voi aţi auzit această sintagmă – „ştiinţă fără conştiinţă – ştiinţă cu conştiinţă”.
Dar care să fie diferenţa dintre ele? Că doar inventatorii când realizează tot felul de dispozitive o fac folosindu-şi conştiinţa. Da, dar acest aspect implică doar proiectarea ideii din conştiinţă către planul fizic. Ştiinţa cu conştiinţă presupune existenţa factorului moral care să fie la baza folosirii acesteia pentru binele oamenilor fără a aduce prejudicii de vreun fel nimănui.

Se mai spune că o tehnologie avansată, cum ar fi cea a nanoboţilor, nu se va deosebi într-o zi de magie datorită modului în care ea va fi realizată şi utilizată. Da, dar ce fel de tehnologie magică ar fi aceea? Ar implica ea moralitatea şi discernământul? Sau pe lângă acestea va mai conţine şi alte aspecte, încă nebănuite la ora actuală?
CONȚINUT RESTRICȚIONAT
Articol dedicat abonaților
[…] fiinţe mult mai evoluate decât oamenii, chiar dacă mulţi zei aveau o atitudine ostilă, îşi permiteau să impună tot felul de lucruri, altfel se supărau şi trimiteau peste populaţia […]