Avem oare un creier cuantic?
Imaginea din stânga are o mărime micrometrică. Cea din dreaptă are distanţe de miliarde de ani lumină. Cea din stânga reprezintă o imaginea unui neuron de şoarece. Cea din dreapta este o simulare a unui conglomerat de galaxii înconjurată de materie neagră.

Unde ar putea fi plasat efectiv acest creier cuantic? Şi mai ales din ce anume este el format?

Fiecare dintre noi se trezeşte dimineaţa şi se priveşte mai mult sau mai puţin în oglindă. De obicei ne uităm pe durata spălatului pe dinţi la chipul nostru reflectat în suprafaţa oglinzii, fără să ne gândim la ce fel de fiinţe suntem.

Ştim că suntem oameni, dar parcă până şi chestia asta a devenit actualmente ceva plictisitor în raport cu noianul de probleme care ne asaltează zilnic. Şi uite aşa lăsăm să treacă pe lângă noi zilnic acele oportunităţi de care ne putem folosi în vederea îmbunătăţirii propriei existenţe.

Dar… întotdeauna este un dar… Există aspecte ale vieţii pe care nu le cunoaştem suficient şi care se manifestă fără ca noi să ştim, ca un fel de program de rezervă care are linia sa de manifestare.

Am putea spune că fiecare fiinţă, deci inclusiv omul, are o dublură cuantică undeva într-un plan subtil, întocmai cum programul de computer are o rezervă a sa pe un server, metoda fiind numită back-up adică acoperire de rezervă.

Dintr-o asemenea perspectivă, chiar dacă ştiinţa modernă a făcut în ultimul deceniu descoperiri extraordinare în privinţa altor mistere ale corpului uman, de abia de acum încolo se va deschide larg uşa cunoaşterii pentru civilizaţia umană.

Cercetările ştiinţei au pus în evidenţă în anii 70-80 că în zona plexului solar omul are o activitate energo-informaţională destul de amplă, dat fiind faptul că în Ştiinţa Spirituală se cunoaşte că rolul acestei zone, prin corespondenţă cu chakra plexului solar, este acela de a gestiona relaţiile pe care le avem.

Mai mult decât atât, acest centru energetic al plexului mai este numit Centrul de Putere Personală şi creierul energetic, respectiv contrapartea energetică a creierului mare. De aceea atunci când cineva primeşte o lovitură în stomac, imediat creierul reacţionează la perturbarea fluxului de energie care există între cele două zone ale corpului.

Însă în afară de acest creier energetic aflat în plexul solar, care oferă vitalitatea cerebrală necesară, mai există un alt tip de creier, bineîneţeles nu organic, ci alcătuit din structuri de energii subtile aflate pe straturile corpului buddhic – sufletul.

În ultimii 5 ani cercetătorii au studiat intens mecanismele creierului uman, pe baza mecanicii cuantice, deoarece ariile corticale sunt foarte complexe în funcţionarea lor. În această privinţă psihologia modernă şi esoterismul se apropie reciproc în eforturile de descifrare a pârghiilor care dirijează comportamentul uman, în special pe cel de tip iraţional.

Către alte episoadeAvem oare un creier cuantic? – II >>

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here