Avem oare un creier cuantic?
Imaginea din stânga are o mărime micrometrică. Cea din dreaptă are distanţe de miliarde de ani lumină. Cea din stânga reprezintă o imaginea unui neuron de şoarece. Cea din dreapta este o simulare a unui conglomerat de galaxii înconjurată de materie neagră.

Contemplare… Care să fie oare originea acestui cuvânt? Şi mai ales care să fie semnificaţia sa?

Dacă ne uităm în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române (şi vedeţi că facem referire la el deoarece este o sursă autentică), definiţia acestui cuvânt, a contempla, este următoarea: „lat. con-templari, a te uita în templu”.

Cu alte cuvinte a te uita în tine însuţi, în calitate de fiinţă divină, ori în interiorul unui lucru sau situaţie cu care ai legătură direct sau indirect.

Dacă luăm separat termenul “templare” putem să-i găsim înţelesul în echivalentul său modern – template, care este un cuvânt englezesc derivat evident din latină şi care semnifică şablon sau model. De aici şi derivata cuvântului în română – tâmplărie, profesie care se ocupă cu modelarea lemnului.

Astfel contemplarea are la bază această stare de linişte interioară, stare în care ne fixăm atenţia către chestiunea ce ne interesează.

Conectându-ne în felul acesta în Câmpul Energetic Universal, realizăm o conexiune subtilă între Sinele nostru spiritual şi chestiunea contemplată.

În numărul trecut spuneam că prin contemplare putem realiza mult mai uşor lucrurile decât dacă ne-am strădui să facem o meditaţie reuşită. Asta deoarece spre deosebire de meditaţie, care cere liniştirea minţii – cam dificil de realizat de către lumea occidentală, contemplarea este o stare degajată a interiorului şi a minţii, practic o reverie despre ce ne-am propus să îndeplinim.

În starea de contemplare avem o conexiune cu divinul din noi mult mai amplă, trebuie doar să ne păstrăm luciditatea într-un asemenea moment şi vom înţelege avantajul contemplării.

Ca fiinţe umane dispunem de puterea creatoare, pe care o putem folosi în mod conştient, iar contemplarea este calea prin care avem posibilitatea să transformăm această creativitate în ceva concret la modul practic.

Tehnica prin care ne putem îndeplini rând pe rând dezideratele, fie că este vorba de mai mulţi bani, fie că e vorba de un serviciu mai bun, o maşină mai bună, şi aşa mai departe, constă a contempla conştient un asemenea ţel. Şi vă vom spune în cele ce urmează cum se face.

În starea de contemplare poate fi activată frecvenţa undelor Gamma din Sinele nostru spiritual, undele Gamma fiind echivalentul lucidităţii depline.

Ce înseamnă luciditate deplină?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Avem oare un creier cuantic? – VII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?