Hipnagogia
Coșmarul lui Henry Fuseli (1781) este considerat a fi o descriere a paraliziei somnului percepută ca o viziune demonică. Wikipedia.
Timp estimat de citire: 4 minute

În continuumul Acum tu însă trăieşti şi în viitor, la fel cum trăieşti şi în trecut, toate trei aspectele înstr-o simultaneitate de care la exterior nu poţi să-ţi dai seama. Aşa că vă propunem un mic exerciţiu.

Cum se întâmplă deschiderile spirituale spontane? Care este oare mecanismul revelaţiilor? Se poate produce deschiderea spontană a telepatiei sau a clarviziunii? În urma multor cercetări referitoare la mecanismul hipnagogiei se pare că da!

Această altă stare de conştienţă, relativ diferită de nivelul undelor beta ale activităţii conştiente cotidiene, se pare că are legătură cu undele supraconştientului. Dacă abordăm hipnagogia din perspectiva permanentului Acum şi Aici, dar mai ales a lui Acum, atunci vom pătrunde înţelesul acestui misterios mecanism care acţionează permanent pretutindeni în toate. Altfel spus din perspectiva timpului liniar, acţionează atât în trecut, cât şi în viitor. Paradoxal? Sigur că da! Deşi poate părea de necrezut. Dar în acest sens am să vă supun atenţiei un mic exerciţiu, ca să vă daţi seama cum se produc aceste mecanisme subtile. Iar acest exerciţiu vă implică direct şi personal, deci este interactiv aşa că urmăriţi cu atenţie.

Pentru a înţelege cum funcţionează hipnagogia, luaţi-vă pe voi personal ca punct de reper în cursul exerciţiului. Vă aflaţi în prezent. Sunteţi cel/cea de acum, cu toate câte le-aţi adunat până acuma. Indiferent de vârstă, luaţi-vă un moment de repaus şi gândiţi-vă la voi, cel/cea de acum 10-15-20 de ani. Dintre toate amintirile care vă vin în minte, alegeţi una care vă place cel mai mult. Şi urmăriţi aceste rânduri scrise. Faceţi câte o mică pauză între etapele exerciţiului. Să zicem că aţi ales o amintire foarte plăcută. Fiţi conştienţi că în mintea voastră o revedeţi tot sub forma unor imagini ale momentelor de atunci pe care le retrăiţi în propria conştiinţă în acest fel. Acesta este începutul unei hipnagogii personalizate.

Următorul episod<< Hipnagogia – Vindecarea liniei temporale (V)Hipnagogia – Dezvoltarea capacităţilor spirituale (VII) >>
Articolul precedentFloarea Soarelui şi secretul ei – Semințele
Articolul următorSucuri şi vitamine
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile