Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Dacă Eremitului îi corespunde semnul zodiacal al Fecioarei, Roții îi este echivalentul semnul Săgetătorului prin planeta Jupiter.

Continuăm cu alte două Arcane Majore ale Tarotului, Eremitul și Roata Destinului.

Cartea Forța/Puterea care este înaintea Eremitului își transferă, conform planului celor 22 de Lumi Celeste, către latura concretă a vieții. În privința Eremitului vorbim și despre latura lumească, și despre cea spirituală a vieții. I se mai spune Pustnicul și energia și informația acestei Arcane cu numărul 9 se referă la cunoașterea potențială primită de la cartea anterioară – Forța/Puterea. Energia solară trebuie preschimbată într-una terestră, altfel spus Energia Vieții trebuie adaptată la aspectele lumești, astfel încât să poată fi folosită benefic și cu discernământ.

Fiind a 9-a carte din Tarot, Eremitul corespunde zodiei Fecioară, a cărei caracteristică principală este analiza. Personajul simbolizat de Eremit poartă un felinar cu el, care este semnificatorul Luminii Cunoașterii sale. Conform cu planul adus pe Pământ din cele 22 de Lumi Celeste, Cunoașterea adusă omenirii trebuia mai întâi înțeleasă, și asta nu se putea decât prin intermediul maeștrilor simbolizați de către Eremit. În altă ordine de idei, Eremitul este cartea din Tarot de la care începe răspândirea Cunoașterii, și poziția ei în etalare arată despre ce chestiune poate fi vorba referitor la problema existentă. Aspectele redate de Eremit în Tarot vizează sensul vieții și dacă apare în etalarea cărților de Tarot este un semn că persoana s-a îndepărtat de soluția sau situația corectă. Depinde evident și lângă care cărți se află în etalare.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Carul și ForțaTainele Tarotului – Justiția și Spânzuratul >>
Acest articol face parte 7 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile