Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Dacă Împărăteasa simbolizează sufletul, perechea sa masculină Împăratul, reprezintă mintea, intelectul și funcția cognitivă.

La începutul Tarotului ați observat că din perspectiva energiilor mai întâi a fost Magul și Marea Preoteasă, ca energii conectate la planurile dimensionale subtile. Acum se inversează ordinea, deoarece energiile subtile se deversează în planul fizic al personalității. De aceea Împărăteasa – aspectul feminin al personalității, vine înaintea Împăratului – aspectul masculin al personalității.

Împărăteasa – această carte reprezintă în general începutul oricărui lucru lumesc. Depinde pe ce poziție a etalării cade, pentru a i se da interpretarea adecvată. În unele cărți de Tarot ea este înfățișată ca o femeie însărcinată sau care ține un copil în brațe. Deci avem simbolul fertilității, al nașterii, al începutului. Semnificația acestei cărți arată că în realitate, nu doar pe Pământ, ci și în alte lumi, este universal valabil același principiu al creației. Oriunde în univers există câte un început. Dar Împărăteasa mai arată și principiile călăuzitoare, care ghidează energia sufletului preluat de la Marea Preoteasă și o transformă în fecunditate, adică în capacitatea de a o manifesta într-un fel sau altul. De exemplu vechile Școli ale Misterelor, sibilele, clarvăzătoarele, amazoanele, toate reprezintă modele ale acestui arhetip al Împărătesei. Pe de altă parte, ea ne arată relația cu mama, cu dragostea ei necondiționată și cu ajutorul pe care ni-l oferă indiferent că este la o vârstă înaintată. În același timp Împărăteasa arată și partea noastră Yin, feminină, creativă, bunătatea și răbdarea.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

 
Următorul episod<< Tainele Tarotului – Magul și Marea PreoteasăTainele Tarotului – Marele Preot și Îndrăgostiții >>
Acest articol face parte 4 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile