Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Lumea vorbește despre propria existență, pe care trebuie s-o gestionăm cu atenție, deoarece ea ne arată cum vom culege roadele așteptate conform cu ceea ce gândim, vorbim și facem.

Iată-ne ajunși și la ultima carte a Tarotului, Arcana cu numărul 24. Dacă facem o sinteză a trecerii energiilor celor 22 de Lumi Celeste, prima Arcană fiind Nebunul cu semnificația unui Început de manifestare a informațiilor din aceste Lumi Celeste, modul în care acestea trec și sunt transformate de către fiecare Arcană Majoră, culminând cu Lumea – Arcana Majoră 22 – ne arată în ce fel toate aceste energii lucrează în noi. Și putem spune că fiind 22 de Arcane Majore, nu sunt doar niște simple cărți de Tarot, așa cum ar crede majoritatea, ci ele constituie un mecanism foarte interesant de permutare a unui program genetic din ființa umană.

Cele 22 de Arcane Majore sunt echivalențele grafice ale celor 22 de litere ale alfabetului. Unii vor spune că alfabetul are 24 de litere, 26 sau chiar 31 cum e cel românesc, care are și diacritice. Dacă ați număra pe degete literele alfabetului, dând la o parte de exemplu diacriticele cum sunt cele din limba română, inclusiv literele X și Y, care sunt în plus, vom avea 22 de litere. Și atunci le putem echivala celor 22 de Arcane Majore, dar acesta este un subiect pentru un articol viitor…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Soarele și Justiția
Acest articol face parte 13 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile