Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Marele Preot atenționează asupra alegerii care va fi făcută. Cartea care urmează Marelui Preot este Îndrăgostiții și ea continuă ceea ce Hierofantul aduce ca energie și informație.

Continuăm descrierea cărților de Tarot cu următoarele două, Marele Preot și Îndrăgostiții. În varianta clasică a Cărților Lenormand Marele Preot mai are denumirea de Papa sau Hierofantul, desemnând o funcție importantă.

Indiferent unde este extrasă și pusă în etalare, cartea Marele Preot aduce informații importante referitor la acțiunea sau problema persoanei care consultă Tarotul. Fiind a 5-a carte din Tarot, s-ar putea crede că are legătură cu cele cinci elemente sau chiar cu pentagrama, ceea ce nu este departe de adevăr. Hierofantul reprezintă o autoritate, una morală în primul rând și din acest punct de vedere, putem considera că ea exprimă un principiu moral adus în lumea pământeană de către mesageri din alte lumi. Asta ca să ne amintim de cele 22 de lumi stelare.

Desigur că această carte de Tarot, ca de altfel toate celelalte, poate avea mult mai multe semnificații, dar principiul pe care-l exprimă este în primul rând dreptatea bazată pe moralitate. Atunci când apare în etalare indică o chestiune legată de atitudinea persoanei în cauză, fie în raport cu domeniul socio-profesional, fie cu relațiile pe care le are, fie cu propria stare materială. Elementele civilizatoare aduse pe Pământ din alte lumi prind contur prin simbolurile din cărțile de Tarot.

Marele Preot mai poate semnifica și autoritatea legislativă care face dreptate într-o chestiune personală sau legată de societate. Mai vorbim și de ritualuri sociale, de norme legislative, de aplicarea concretă a unor energii sub forma legilor, a deciziilor – cum este cazul judecătorilor de exemplu, precum și a poziției cuiva cunoscut dacă luăm în considerare relațiile de familie. De aceea, atunci când apare în etalare, și este la fel de important alături de care alte cărți se află, Marele Preot ne arată că acolo este de învățat o lecție. Cu siguranță în spatele acestei cărți, ca informație mă refer, există un răspuns de aflat.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Împărăteasa și ÎmpăratulTainele Tarotului – Carul și Forța >>
Acest articol face parte 5 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile