Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Carul simbolizează Sinele nostru spiritual care se străduiește să țină hățurile celor doi cai – mintea și sufletul, iar Forța, ne vorbește despre necesitatea de a ne face Sinele spiritual aliat.

După cartea de Tarot Îndrăgostiții urmează alte două spre prezentare, respectiv Carul și Forța. În ordinea alcătuirii sistemului de Tarot așa cum a fost acesta realizat în străvechime, conform informațiilor primite din cele 22 de lumi celeste, după Îndrăgostiții vine Carul. De ce? Dualitatea dar și aparenta unitate a cărții Îndrăgostiții este succedată de o despărțire a Întregului. Acesta ca energii și forme venite în plan terestru, prin intermediul primelor șase cărți, își începe acum drumul prin lume. Ca urmare simbolistica adusă de Carul chiar asta înseamnă, fiind a 7-a carte. Imaginea acestei cărți din Tarot este cea a unui personaj care pornește prin lume. Personajul este personalitatea noastră, infuzată deja cu caracteristicile energiilor divine menite a fi purtate prin lume, în timp ce cei doi cai reprezintă perechile dualității primite de la precedenta carte Îndrăgostiții: mintea și sufletul, binele și răul, pozitivul și negativul, frumosul și urâtul, lumescul și spiritualul și așa mai departe.

Carul simbolizează periplul nostru prin lume, în urma unei decizii luate de a explora cunoscutul dar și necunoscutul. Faptul că personajul – personalitatea noastră – se află pe drum arată calea vieții pe care ne deplasăm. Decizii și inițiative sunt de luat, astfel încât Carul ne oferă o idee despre ce urmează în viața noastră, atunci când apare în etalare. Pe de altă parte, când apare în etalare Carul este semn de acțiune, de agitație, de lucruri ce urmează a fi rezolvate într-un fel sau altul. Astrologic vorbind Carul este conectat cu semnul Racului – bani, familie, responsabilități dar și anumite sensibilități manifestate la nivel de personalitate pe partea emoțională. Deci se poate vorbi atunci când apare Carul în etalare și de o agitație emoțională cauzată de problema cu care persoana consultant se confruntă.

În altă ordine de idei este important alături de ce alte cărți se află Carul în etalare, deoarece el mai vorbește și de un posibil rezultat bun, ce vine în urma alegerii și deciziei, dacă lângă această carte se află cărți bune. Dacă sunt cărți mai puțin bune, atunci trebuie depuse eforturi în plus pentru atingerea rezultatului. Și depinde ce latură a personalității va implica asta, mintea sau sufletul. În plus personajul din Carul simbolizează Sinele nostru spiritual care se străduiește să țină bine hățurile celor doi cai – mintea și sufletul. Se poate considera astfel că reprezintă și parcursul nostru spiritual-evolutiv ca ființă venită în această lume spre a rezolva anumite lucruri. Iar din acest punct de vedere se poate vorbi despre urmărirea succesului în viață sau în privința chestiunii pentru care Tarotul este consultat.

Carul semnifică deci o chestiune legată de eforturile proprii depuse pentru a înainta prin viață, printre toate acele aspecte – și bune, și rele – pe care le întâlnim. Determinarea este o atitudine pe care Carul o conține și despre care vorbește prin intermediul celor doi cai, astfel încât ni se dă de înțeles că întotdeauna există o alternativă, o a doua cale/modalitate de a rezolva ceva dacă nu obținem rezultatul dorit. Iar simbolistica acestei cărți de Tarot, legată de succes, arată alegerile și deciziile pe care le luăm în timp ce mergem pe drumul vieții.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Marele Preot și Îndrăgostiții

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?