Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Moartea anunță o schimbare, iar Temperanța vorbește despre necesitatea de a avea răbdare pentru a trece de la un stadiu, la altul.

Iată că am ajuns la Arcanele Majore cu numerele 14 și 15, Moartea și Răbdarea. Este evident că în ordinea structurării energiilor și învățăturilor primite din cele 22 de lumi Celeste, în succesiunea cărții Spânzuratul, care indică încurcături și stoparea unor acțiuni sau renunțarea la ele, vine Arcana Majoră care desemnează continuarea procesului de transformare a acestor energii. De fapt dacă stăm să ne gândim bine, învățăturile celeste sunt chiar energii modulate după o serie de principii bine stabilite de-a lungul mileniilor, conform observațiilor efectuate de maeștrii spirituali din vechime.

Tarot Moartea
Moartea

După periplul energiilor folosite de către oameni, aceste energii trec odată cu Arcana Majoră Moartea într-un alt registru de acțiune. Și avem și aici două sensuri cu duble semnificații… Primul este cel lumesc, legat de un stadiu în care lucrurile în plan personal sau social ajung să stagneze. Dacă situația în care se află cineva este una preponderent constructivă, în cazul consultării Tarotului, atunci această carte prezentă în etalare se referă la necesitatea de a înțelege că este necesară o schimbare/transformare/modificare de mentalitate, de atitudine, de acțiune, în raport de chestiunea cu care de-a face persoana respectivă.

Cartea Moartea poate arăta de asemenea că soluția sau modalitatea folosită până în acel moment nu a dat roadele așteptate și ca urmare trebuie adusă o schimbare. Dacă situația este altfel decât constructivă, atunci această Arcană Majoră poate face referire la un eventual eveniment neplăcut care poate avea loc în plan personal. Desigur că putem face referire chiar la moartea propriu zisă a persoanei sau a cuiva cunoscut ei, ori la „moartea” posibilității de a rezolva problema cu care persoana se confruntă. Această Arcană Majoră în sens negativ se mai referă și la posibilitatea apariției unei dereglări a stării de sănătate, deoarece prin echivalența astrologică se raportează la Pluton și la semnul zodiacal al Scorpionului. Deci criză, boală, eventuale rupturi sau pierderi de persoane/bani/relații/oportunități…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Justiția și SpânzuratulTainele Tarotului – Diavolul și Turnul >>
Acest articol face parte 9 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile