Acasă Revista Cosmos Cunoaștere și evoluție Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Coloana vertebrală (III)

Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Coloana vertebrală (III)

0
4945
Cauzele spirituale ale bolilor de oase
© CC0 / Pixabay
Timp estimat de citire: 5 minute

Încăpăţânarea şi orgoliul împinse spre extrem duc la probleme grave cu oasele, în cazul de față șoldurile și coloana vertebrală.

Continuăm să vă prezentăm aspectele legate de sistemul osos şi atitudinile proprii faţă de majoritatea situaţiilor de viaţă cu care avem de-a face fiecare.

În acest episod ne vom ocupa de şolduri şi de coloana vertebrală, pentru a vedea în ce fel şi de ce ne pot afecta unele atitudini pe care le manifestăm uneori fără să ne dăm seama, alteori chiar în mod premeditat.

Vă relatez o situaţie de viaţă reală, petrecută cu aproximativ 15 ani în urmă în Bucureşti.

Bunica mea dinspre tată avea la vremea aceea 82 de ani. La 19 ani după o relaţie de doar 8 luni, fiind căsătorită, s-a despărţit având deja un copil cu vârsta de 5 luni. S-a recăsătorit şi mai târziu a mai avut încă doi copii, iar de-a lungul timpului a devenit ca în poveste chiar o soacră cu trei nurori.

Fiind o persoană care-şi băga nasul peste tot, a provocat multe intrigi în familiile celor trei copii ai săi, pentru că de felul ei a vrut să-i controleze pe toţi cei cu care venea în contact. Băga intrigi şi minciuni între familiile copiiilor, dar şi printre alte rude, ca să nu se înţeleagă între ei, în felul ăsta considerând că putea să controleze felul în care lucrurile evoluau.

Era zgârcită şi prefăcută pentru a-şi atinge scopul. Desigur că nu întotdeauna îi ieşea pasenţa. Spre vârsta a treia a rămas singură, fără sprijin din partea celor din jur, pentru că toţi îşi dăduseră seama ce fel de persoană era. Spre vârsta de 80 de ani o mătuşă a găsit-o în casă, căzută pe podea, în stare inconştientă, cu şoldul fracturat – karma şi-a spus cuvântul într-un mod dur.

Au dus-o la urgenţă, apoi după spitalizare au adus-o acasă la ea, şi mătuşa care a găsit-o în starea aceea s-a ocupat de ea. Stătea bunica asta în pat şi atât de încăpăţânată era încât, aşa cum stătea toată ziua în pat, n-a vrut în ruptul capului să se mai întoarcă măcar pe-o parte sau alta, ci stătea doar pe spate. La un moment dat făcuse rană de la atâta stat în pat pe spate. I-au adus căruţ cu rotile ca să o mai plimbe prin casă şi pe afară. Sub nicio formă n-a vrut să se dea jos din pat.

V-am relatat această poveste pe scurt ca să înţelegeţi că încăpăţânarea şi orgoliul împinse spre extrem duc la probleme grave cu oasele, în cazul de faţă şoldul.

O altă rudă de-a mea, o mătuşă din partea mamei, fiind sora cea mai mare dintre toate 5, fiind şi în vârstă undeva pe la vreo 65 de ani s-a pricopsit cu o coxartroză şi încă trăieşte. De vreo 20 de ani trăieşte cu această coxartroză care o chinuie permanent şi problema este că nu a luat din timp măsuri pentru a o combate.

Să vedem ce cauze spirituale are deteriorarea articulaţiei şoldului, pentru că majoritatea oamenilor după vârsta de 60 de ani încep să aibă o problemă la nivelul acestei articulaţii. Şi mai depinde şi care dintre cele două şolduri are de suferit şi evident depinde şi de persoana în cauză.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Segmentele osoase (II)Cauzele spirituale ale bolilor de oase – Șolduri (IV) >>

NICIUN COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?